• A-
  • A
  • A+
E hënë, 20 Gusht 2018, 

Egjipt: Himni dhe betimi i Hipokratit, të obligueshëm nëpër spitale çdo mëngjes

Egjipt: Himni dhe betimi i Hipokratit, të obligueshëm nëpër spitale çdo mëngjes

Kajro, 12 korrik 2018 (MIA) - Ministrja e re egjiptiane e Shëndetësisë, Hala Zajed lëshoi dekret me të cilin urdhërohet që në spitalet shtetërore çdokund në Egjipt, çdo mëngjes përmes atoparlantëve të intonohet himni nacional, e më pas të emetohet edhe betimi i Hipokratit.

Ky vendim shkaktoi mospajtime, por edhe shaka në rrjetet sociale, por Zajed pohon se vendimi i saj do të kontribuojë për promovimin e patriotizmit dhe lojalitetit dhe do t'i përkujtojë mjekët në parimet e humanitetit dhe kodit të tyre profesional etik.

Disa komente kanë të bëjnë edhe me atë se ministrja duhet të fokusohet së pari në përmirësimin e kushteve në institucionet shëndetësore. ab/mp/09:19

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA

Mozaik

Në Gjermani ka rënë breshëri më i madh i regjistruar deri tani në Evropë

Breshëri më i madh që dikur ka rënë në Evropë, ësh...

Një fëmijë dyvjeçar pi nga 40 cigare në ditë

Një dyvjeçar nga Indonezia është bërë i varur nga ...

NASA më në fund e lansoi sondën solare "Parker" (VIDEO)

Pas disa anulimeve, Aeronautika Kombëtare Amerikan...

Majkëll Mur: Tramp është presidenti i fundit

Regjisori amerikan Majkëll Mur publikoi trajler pë...

Destinacione nga Japonia deri në Norvegji në të cilat është e ndaluar të vdesësh

Ndoshta mendoni se ligjet e logjikës dhe fizikës n...