• A-
  • A
  • A+
E hënë, 15 Tetor 2018, 

Në Turqi janë zbuluar fosile të mamuthit të vjetër tetë milionë vite

Në Turqi janë zbuluar fosile të mamuthit të vjetër tetë milionë vite

Stamboll, 17 korrik 2018 (MIA) - Muzeu i provincës qendrore turke Jozgat kumtoi për fosil të zbuluar, për të cilin besohet se i ka takuar mamuthit prej para tetë milionë viteve, lajmëroi DPA.

"Aktivitetet paleoantropologjike po bëhen për t'u konstatuar mosha e saktë e nofullës, të cilën dje na e solli një bujk. Sipas njohurive të para, fosili është i vjetër rreth tetë milionë vite", tha drejtori i muzeut Jozgat, Hasan Senjurt.

Nofullën e gjeti bujku Alper Gjushjunxheli, përderisa e punonte arën. ab/19:27

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA

Mozaik

Arda Turan përballet me 12,5 vite burg për sulm ndaj këngëtarit Berkaj Shahin

Prokuroria e Stambollit kërkoi dënim me burg prej ...

Familja e yllit të ndjerë Prins i ndalon Trampit t'i përdorë këngët e tij

Familja e yllit të ndjerë të muzikës pop, Prins, k...

Dukesha nga Saseks është shtatzënë

Princi britanik Hari dhe bashkëshortja e tij, duke...

Martesë e re në familjen mbretërore britanike

Princesha Juxhinia, mbesa e mbretëreshës Elizabeta...

Libri kthehet në bibliotekë pas 84 vitesh

Një burrë nga Luiziana i ka shpëtuar një gjobe të ...