• A-
  • A
  • A+
E premte, 17 Gusht 2018, 

Gjashtëdhjetë çifte martohen në një dasmë islamike në Bosnje

Gjashtëdhjetë çifte martohen në një dasmë islamike në Bosnje

Sarajevë, 20 korrik 2018 (MIA) - Gjashtëdhjetë çifte u martuan dje në Sarajevë, gjë që organizatorët e cilësuan si dasmën më të madhe islamike që u mbajt ndonjëherë në Evropë.

Një imam në xhaminë Istiqlal tha se martesat masive synojnë t’i inkurajojnë boshnjakët e rinj të krijojnë familje dhe të shmangin kostot e larta të dasmës.

Ligji i Bosnjës njeh vetëm dasma civile, kështu që çiftet ishin zyrtarisht të martuara me ceremoni civile, para ceremonive islame, njofton REL. mb/12:56

 

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA

Mozaik

Një fëmijë dyvjeçar pi nga 40 cigare në ditë

Një dyvjeçar nga Indonezia është bërë i varur nga ...

NASA më në fund e lansoi sondën solare "Parker" (VIDEO)

Pas disa anulimeve, Aeronautika Kombëtare Amerikan...

Majkëll Mur: Tramp është presidenti i fundit

Regjisori amerikan Majkëll Mur publikoi trajler pë...

Destinacione nga Japonia deri në Norvegji në të cilat është e ndaluar të vdesësh

Ndoshta mendoni se ligjet e logjikës dhe fizikës n...

Maria Kiri Sklodovska - gruaja më me ndikim e shekullit

Marija Kiri Sklodovska, shkencëtarja polako-france...