• A-
  • A
  • A+
E enjte, 21 Qershor 2018, 

Gita i kërcënohet edhe Zelandës së Re

Gita i kërcënohet edhe Zelandës së Re

Uelington, 20 shkurt 2018 (MIA) - Tre rajone të Zelandës së Re shpallën gjendje të jashtëzakonshme për shkak të ciklonit Gita i cili i afrohet vendit.

Gita deri para një kohe të shkurtër ishte në kategorinë e cikloneve tropikale edhe pse tani u dobësua, por edhe më tutje pritet të shkaktojë dëm në Zelandën e Re. Janë mbyllur dhjetëra shkolla, ndërsa Ishulli jugor përgatitet për erëra të fuqishme të cilat mund të arrijnë shpejtësi edhe deri në 150 kilometra në orë.

Aviokompania kombëtare i anuloi të gjitha fluturimet e planifikuara  nga kryeqyteti dhe deri në të, ndërsa banorët lokalë janë  njoftuar të presin erë të fuqishme.

Gita javën e kaluar shkaktoi dëm serioz në Tongo dhe në Fixhi. sa/mp/11:03

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA