• A-
  • A
  • A+
E hënë, 15 Tetor 2018, 

Forcat amerikane vranë 25 civilë në dy sulme në Afganistan

Forcat amerikane vranë 25 civilë në dy sulme në Afganistan

Kabul, 25 shtator 2018 (MIA) - Aeroplanët ushtarakë amerikanë kanë kryer dy sulme në Afganistan, me ç'rast humbën jetën të paktën 25 civilë, mes të cilëve edhe një burrë dhe një grua.

Në njërin sulm në rajonin Vardak është qëlluar mbi burgun e lëvizjes talebane, nga i cili janë liruar tetë ushtarë afganë dhe janë vrarë 40 talebanë. Gjatë sulmit është goditur një shtëpi në të cilën ka pasur 12 civilë.

Në sulmin tjetër, në rajonin Kapisa në verilindje të vendit, autoritetet lokale thonë se janë vrarë 13 civilë  - burra, gra dhe fëmijë. Autoritetet amerikane i kanë konfirmuar sulmet, por mohon vrasje të civilëve.

Kombet e Bashkuara vlerësojnë se gjatë vitit 2017 në Afganistan janë vrarë mbi 3.400 civilë, ndërsa janë plagosur mbi 7.000. mb/11:24

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA

Mozaik

Martesë e re në familjen mbretërore britanike

Princesha Juxhinia, mbesa e mbretëreshës Elizabeta...

Libri kthehet në bibliotekë pas 84 vitesh

Një burrë nga Luiziana i ka shpëtuar një gjobe të ...

Pas Kim Kardashjanit edhe Kanje Uest do të jetë i ftuar në Shtëpinë e Bardhë

Raperi Kanje Uest është ftuar në Shtëpinë e Bardhë...

Tejlor Suit fituese të Çmimeve muzikore amerikane

Tejlor Suit ka fituar katër çmime, mes të cilave e...

Tre dekada ka përdorë meteorit si mbështetës për derën

Një profesoreshë për gjeologji nga Universiteti i ...