• A-
  • A
  • A+
E enjte, 21 Qershor 2018, 

Kongresmenët kërkojnë nga Trampi të vendos sanksione kundër ushtrisë në Mianmar

Kongresmenët kërkojnë nga Trampi të vendos sanksione kundër ushtrisë në Mianmar

Uashington, 19 tetor 2017 (MIA) - Më shumë se 40 kongresmenë i bënë thirrje administratës së presidentit, Donald Tramp të vendos ndalesë për liderët ushtarak nga Mianmari për hyrje në SHBA dhe të përgatisë sanksione konkrete kundër personave përgjegjës për përndjekjen e pakicës myslimane Rohinxhi.

Në një letër deri te sekretari shtetëror, Reks Tilerson, një grup demokratësh dhe republikanësh nga Dhoma përfaqësuese kërkuan të ndërmerren "masa të konsiderueshme" kundër personave ushtarak dhe të tjerë në Mianamar të cilët i kanë shkelur të drejtat e njeriut gjatë sulmeve dhe kanë dëbuar më shumë se gjysmë milionë rohinxhi jashtë vendit.

Tilerson megjithatë, para Qendrës për studime strategjike ndërkombëtare të Uashingtonit, theksoi se SHBA-ja i konsideron për përgjegjës liderët ushtarak në Mianmar për shkak përndjekjeve të dhunshme të myslimanëve, por megjithatë nuk u përqendrua në çështjen për vendosjen e sanksioneve të mundshme për shkelësit e të drejtave të njeriut në këtë vend aziatik. sn/shk/09:18

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA