• A-
  • A
  • A+
E martë, 19 Qershor 2018, 

Bëhen ​​29 vjet nga greva e minatorëve të Trepçës

Bëhen ​​29 vjet nga greva e minatorëve të Trepçës

Prishtinë, 20 shkurt 2018 (MIA) - Para 29 vjetëve  rreth 1,300 minatorë të Trepçës hynë në grevë urie për të mbrojtur ekzistencën e Kosovës dhe autonominë e saj.

Me rastin e këtij përvjetori kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj do të vizitojë minatorët dhe do të organizohet manifestim tashmë tradicional "Java e Minatorëve".

Greva historike e minatorëve të "Trepçës" e vitit 1989 u shndërrua në rezistencë gjithë popullore demokratike e paqësore kundër presioneve të Serbisë për ta ripushtuar Kosovën. mp/09:13

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA