20 vjet MIA

 

Intervistë - 20 vjet MIA
 
Agjencia informative e Maqedonisë (MIA), me rastin e 20 vjetorit të themelimit, çdo ditë do të publikojë intervista të rastit me persona të shquar nga sfera e politikës dhe jetës publike në Maqedoni dhe në rajon, si dhe me të punësuar dhe bashkëpunëtorë aktualë ose të mëparshëm të agjencisë, me qëllim që ta shënojë jubileun e saj.
 
 

 Vojvodiq: Roli i MIA-s nuk dallon nga agjencitë tjera në rajon

Shkup, shtator 2018 (MIA) - Drejtoresha e agjencisë kroate të lajmeve HINA, Branka-Gabriela Vojvodiq në një intervistë me rastin e 20 vjetorit nga puna e MIA-s shfaqi kënaqësinë e saj nga bashkëpunimi mes të dy agjencive...më tepër

 

 

 

 

 

Ibrahimi: MIA me objektivitet i furnizon mediat në Maqedoni

Shkup, 23 shtator 2018 (MIA) - MIA është shembull tipik për formën e informimit të qytetarëve të Maqedonisë për zhvillimet politike, ekonomike, sociale, kulturore, arsimore, sportive dhe se informimi objektiv për të tëra këto zhvillime, ka bërë që MIA të jetë furnizuese e vetme për mediat, qofshin ato të shtypura apo elektronike, thotë zëvendësdrejtori i...më tepër

 

Blerim Grubi: MIA ka qenë një dritare shumë e rëndësishme sa i takon pjesës se informimit

Shkup, tetor 2018 (MIA)
 - MIA është një dritare shumë e rëndësishme sa i takon pjesës se informimit të qytetarëve të Maqedonisë, thotë violinisti i njohur Blerim Grubi në intervistën e dhënë në kuadër të 20 vjetorit të themelimit të MIA-s. Ai e inkurajon MIA-n që të vazhdojë të raportojë më shumë për të arriturat e personaliteteve në fushën e arsimit dhe kulturës, sepse siç thotë, vetëm këta personalitete lenë gjurmë në historinë e një populli dhe të një vendi...më tepër

 

Qurçievska: MIA filloi të punojë me ekip të përmbushur me entuziazëm

Shkup, 21 shtator 2018 (MIA) - Njëra nga të punësuarat e para në Agjencinë Informative të Maqedonisë (MIA), Liljana Qurçieska, e cila ende është pjesë e servisit në gjuhën angleze të Agjencisë, në një intervistë të shkurtër me rastin e 20 vjetorit nga themelimi i MIA-s, u shpreh për punën e medias sonë "dikur dhe sot"...më tepër

 

Spasovski: MIA është një nga kronistet më pedante të skenës politikë në Maqedoni, rajon dhe botë

Shkup, 2018 (MIA) - Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski në intervistë me rastin e punës 20-vjeçare të MIA-s e shprehu kënaqësinë e tij nga bashkëpunimi respektabil me Agjencinë lidhur me informimin e drejtë të qytetarëve...më tepër

 

Minçev: Më e mira në partneritetin midis MIA-s dhe BTA-së na pret në të ardhmen

Shkup, 19 shtator 2018 (MIA) - Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Bullgare të Lajmeve (BTA) Maksim Minçev në një intervistë me rastin e 20 vjetorit të MIA-s thekson bashkëpunimin e mirë dhe profesional mes dy agjencive të lajmeve...më tepër

 

Krasniqi: MIA dhe Kosovapress kanë mundësi për një bashkëpunim akoma edhe më të gjerë

Shkup, 18 shtator 2018 (MIA) - Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kosovare të Lajmeve (KosovaPress), Skender Krasniqi në një intervistë me rastin e 20 vjetorit të MIA-s thekson bashkëpunimin e mirë dhe profesional mes dy agjencive të lajmeve..më tepër

 

Boris Kunoski: Pas 20 vitesh përkushtim, MIA u bë e njohur në rajon

Shkup, 2018 (MIA) - Gazetari Boris Kunoski, i cili është i punësuari i parë në Agjenci, në një intervistë me rastin e 20-vjetorit të ekzistimit të MIA-s u përqendrua në punën dhe ngjarjet në periudhën e kaluar...më tepër

 Џабир Дерала

Xhabir Deralla: MIA ka mundësi të luajë rol të rëndësishëm si lider në hapësirën mediatike

Shkup, 15 shtator 2018 (MIA) – Kolumnisti dhe aktivisti për të drejtat e njeriut nga organizata joqeveritare Civil, Xhabir Deralla në intervistën me rastin e 20-vjetorit të punës së MIA-s shfaqi kënaqësi nga ndryshimet në Agjenci, por konsideron se transformimi ende nuk është i plotë...më tepër

 

Dac: MIA çdoherë të jetë në funksion të së vërtetës

Shkup, 14 shtator 2018 (MIA) - Aktori i teatrit, filmit dhe televizionit Dragan Spasov - Dac në një intervistë të shkurtë me rastin e 20-vjetorit të ekzistimit të MIA-s, u përqëndrua në bashkëpunimin e deritanishëm me Agjencinë dhe e theksoi nevojën e objektivitetit të mediave, etikës dhe moralit...më tepër

 

Shekerinska: MIA duhet ta ushqejë dhe ta ruaj demokracinë e Maqedonisë (video)

Shkup, 13 shtator 2018 (MIA) - Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në intervistë me rastin e 20-të vjetorit  jubilar të MIA-s theksoi se në epokën e lajmeve të rrejshme pret që Agjencia si vlerë e shtetit të saj  t'i ofrojë informacion të vërtetë, të cilit do t'i besojnë të gjithë dhe nuk do të bien as në sensualizëm, as në presione politike...më tepër

 

Huremoviq (FENA): MIA është promotori më i mirë i traditës dhe kulturës së pasur të Maqedonisë

Shkup, 12 shtator 2018 (MIA) - Drejtori i Agjencisë së Lajmeve boshnjake FENA, Elmir Huremoviq në një intervistë me rastin e 20-vjetorit të MIA-s theksoi se Agjencia në rajon paraqet burim të rëndësishëm të informacioneve të sakta dhe të besueshme..më tepër

 

 Ajdini: Lexuesit, gazetarët dhe mediat tjera më së miri mund ta vlerësojnë punën e MIA-s

Shkup, shtator 2018 (MIA) - Zëvendës drejtori i MIA-s Halit Ajdini, në intervistë me rastin e 20-vjetorit të themelimit të Agjencisë së lajmeve MIA, thotë se lexuesit, gazetarët dhe mediat që shfrytëzojnë produktin e MIA-s mund më së miri ta vlerësojnë punën e agjencisë prej themelimit e deri sot. Sipas tij...më tepër

 

Timonie: Një servis informativ publik cilësor është çelës për të ardhmen evropiane të vendit

Shkup, 10 shtator 2018 (MIA)
 - Ambasadori francez në Republikën e Maqedonisë, Kristian Timonie në intervistë me rastin e 20 vjetorit të punës së MIA-s shprehu kënaqësi për progresin e arritur të Agjencisë për informacion objektiv dhe të balancuar....më tepër

 Дарко Панчев

Pancev: More sport and culture, less politics

Skopje, 9 September 2018 (MIA) - Darko Pancev, one of Macedonia's best football players in history, expresses satisfaction from the cooperation with the Macedonian Information Agency-MIA, in an interview on occasion of the agency's 20. anniversary...më tepër

 

Robert Popovski: Objektiviteti gjatë publikimit të lajmeve të jetë imperativ për MIA-n

Shkup, 8 shtator 2018 (MIA)
 - Ministri i Maqedonisë i angazhuar për komunikime, llogaridhënie dhe transparencë, Robert Popovski në një intervistë me rastin e 20 vjetorit të jubileut të MIA-s theksoi mes tjerash se Agjencia që ta përforcojë besimin tek opinionin nevojitet që të....më tepër

 Бранка Ѓукиќ

Gjukiq: Për ekzistencë në tregun mediatik duhet të jesh në hap me kohën

Shkup, 2018 (MIA) - Drejtoresha e Agjencisë serbe Tanjug, Branka Gjukiq në një intervistë të shkurtër me rastin e 20 vjetorit të punës së MIA-s theksoi se hapësira për bashkëpunim mes të dy agjencive është jashtëzakonisht e madhe, nëse merret parasysh se ...më tepër

 

 Shkup, 6 shtator 2018 (MIA) - Kryetari i parë i Këshillit drejtues të MIA-s, Borçe Treneski në intervistën me rastin e 20-vjetorit të punës së Agjencisë foli për periudhën dhe përpjekjet për formimin e MIA-s. ...më tepër
 Талат Џафери

Xhaferi: MIA e ngriti nivelin profesional të informimit të drejtë (video)

Shkup, 5 shtator 2018 (MIA) - Me rastin e shënimit të 20-vjetorit të punës së Agjencisë Informative të Maqedonisë, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi në një intervistë të shkurtër jep përshtypjen e tij për bashkëpunimin e deritanishëm dhe të ardhshëm me Agjencinë. ...më tepër

 

Çausidis: Përgëzim më i mirë për MIA-n është nënshkrimi i marrëveshjes kolektive

Shkup, 4 shtator 2018 (MIA) - Kryetarja e Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve dhe Punonjësve Mediatikë (SPGPM), Tamara Çausidis në një intervistë të shkurtër me rastin e 20-vjetorit të MIA-s ...më tepër 
 

Lupevska Sozen: MIA çdoherë të jetë e saktë, e shpejtë dhe e pavarur

Shkup, 2018 (MIA) - Redaktorja e televizionit Telma, Snezhana Lupevska Sozen në intervistën me rastin e 20-vjetorit të funksionimit të MIA-s deklaroi se Agjencia në periudhën e fundit ka arsyetuar besimin tek publiku dhe tek hapësira mediatike.... më tepër 

Tuneva: MIA është kroniste kujdestare e ngjarjeve në terrenin vendas dhe ndërkombëtar

Shkup, 2 shtator 2018 (MIA)Drejtoresha ekzekutive e Këshillit të etikës në mediat e Maqedonisë, Marina Tuneva, e cila është ish-gazetare dhe redaktore në redaksinë e jashtme të MIA,... më tepër

 

Vllatko Stefanovski: MIA të mbetet në mbrojtjen e së vërtetës (video)

Shkup, 2018 (MIA)Njëri prej muzikantëve më të mirë të rokut, popit dhe xhazit nga Maqedonia, Vlatko Stefanovski në një intervistë me rastin e 20 vjetorit jubilar të MIA-s e theksoi rëndësinë e .. më tepër

 

 

Индира Кастратовиќ

Kastratoviq: Sukseset tona më të mëdha përmes MIA-s më shpejt vinin më afër fansave

Shkup, 2018 (MIA) - Njëra nga hendbollistet më të mira të Maqedonisë Indira Kastratoviq në intervistë me rastin e 20-vjetorit të punës së MIA-s e ... më tepër

Младен Чадиковски

Çadikovski: MIA ka mundësi që të pozicionohet si bosht në programin informativ

Shkup, 30 gusht 2018 (MIA) - Kryeredaktori i 24 Vesti TV, Mladen Çadikovski në një intervistë me rastin e 20-vjetorit të MIA-s theksoi se Agjencia është e përfshirë në shtetësinë e ... më tepër 

Даниела Трпчевска

Tërpçevska: Pata nderin ta publikoj lajmin e parë në MIA

Shkup, 29 gusht 2018 (MIA) – Gazetarja Daniella Tërpçevska, lajmi i së cilës ishte i pari të cilin e publikoi MIA më 30 shtator të vitit 1998, në intervistën me rastin e 20 vjetorit të punës së Agjencisë u përqendrua në ngjarjet "dikur dhe sot".... më tepër

 

 

 

Mozaik

Shitet shtëpia e modës "Versaçe"

Gazeta italiane "Koriere dela sera" sot kumtoi se ...

NASA zbuloi dy planete të reja

Vetëm pesë muaj pas nisjes, teleskopi orbital i NA...

Maqedonia e konfirmoi pjesëmarrjen në Eurovizionin 2019

Maqedonia e konfirmoi pjesëmarrjen në Eurovizionin...

Në Las Vegas hapet muzeu i marihuanës

Muzeu i marihuanës sot do të hapet në "qytetin e m...

Në Hënë ndodhet një njeri i varrosur

Në Hënë ka shumë "mbeturina" nga njerëzit që e kan...